Tijd voor een roadtrip: dit wordt de populairste bestemming van 2023

Reizen zagen we enkele jaren geleden nog als iets vanzelfsprekends, maar tegenwoordig zijn we ons maar al te goed bewust van hoe gelukkig we onszelf mogen prijzen wanneer we op vakantie gaan. In eigen land of veraf maakt wat dat betreft weinig uit. Door de coronapandemie en de energiecrisis is niets nog vanzelfsprekend dus als we een kans krijgen, grijpen we die met beide handen aan.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Eén van de makkelijkste manieren om in één keer een stuk van de wereld te verkennen, is door middel van een roadtrip. Je bestemming doet er minder toe en de reis maakt écht deel uit van de ervaring. Bovendien ben je flexibel, wat betekent dat je je plannen tot het laatste moment kan omgooien, mocht je daar zin in hebben. Maar waar trek je dan naartoe?

Noorwegen boven

Volgens autoverhuurbedrijf Sunny Cars is Noorwegen goed op weg om de favoriet van 2023 te worden. Door de uitgestrekte natuur in het land en de vele panoramische wegen hoeft dat in principe niet te verbazen. Bovendien hoef je niet al te lang te reizen om in Noorwegen te geraken, wat ook een voordeel is ten opzichte van andere favorieten zoals Mexico en de Verenigde Staten. Nog op zoek naar andere bestemmingen dicht(er)bij? Kreta, Portugal en Spanje zijn volgens Sunny Cars ook grote aanraders.