Timberland: “Onze horloges zijn niet trendgevoelig”

door
Joris
Leestijd 1 min.

De nieuwe collectie Timberland-horlogesMet de nieuwe horlogecollectie richt Timberland zich op avonturiers die met een open blik naar de wereld kijken en nergens voor terugschrikken. Het merk pakt uit met een veelvoud aan verschillende stijlen, waarbij een casual look met een modern draagcomfort als een rode draad doorheen de gehele collectie loopt.

Wat maakt deze collectie zo bijzonder?

“De enorme veelzijdigheid van deze collectie is ongetwijfeld een grote troef. We hebben ingezet op een krachtige, eenvoudige look die perfect past bij die van de outdoor lifestyler: een stadmens met een casual kledingstijl die zijn of haar horloge dagelijks wil dragen. De outdoor lifestyler vindt niet alleen pasvorm en stijl belangrijk, maar ook veelzijdigheid is essentieel. Onze nieuwste campagne “made for the modern trail” benadrukt die vereisten van onze klant. Ook onze horloges zijn de ideale partner voor een moderne wandeltocht.”

Veel van jullie horloges zijn uitgerust met leren bandjes. Vanwaar die keuze?

“Timberland is natuurlijk bekend geworden met zijn schoenen en de beroemde, gele bottines uit kwaliteitsleer. We gebruiken speciale, duurzame polsbandjes die aangenaam aanvoelen en de oorspronkelijke look en het vakmanschap van het merk weerspiegelen.”

Spelen jullie in op bepaalde trends?

“Onze horloges zijn niet trendgevoelig. Ons doel was om een collectie te ontwerpen die geschikt is voor alle activiteiten en outfits, zonder daarbij de stijl en het gevoel dat het horloge uitstraalt uit het oog te verliezen. We zijn er dus van overtuigd dat als een klant een Timberland-horloge koopt, hij er nog lang van zal kunnen genieten zonder aan stijl in te boeten.”

Zijn er nieuwe, hoogtechnologische snufjes geïntroduceerd in deze nieuwe serie horloges?

“Timberland combineert altijd de nieuwste snufjes met traditioneel vakmanschap en tijdloze technieken. Elke dag worden er nieuwe elementen en technieken uitgevonden, van bewegingen die veel minder energie verbruiken tot ion plating-methodes voor een horlogekast met een superharde nanocoating.”

Mode draait steeds vaker rond duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden. Welke initiatieven heeft Timberland op poten gezet om het productieproces milieuvriendelijker te maken en ervoor te zorgen dat de werknemers in aanvaardbare omstandigheden werken? “Alle Timberland-horlogeonderdelen voldoen aan de WEEE- en de RoHS-regelgeving, wat wil zeggen dat we het aandeel schadelijke stoffen willen beperken. Onze horlogebatterijen bevatten bijvoorbeeld geen kwik en er zit ook geen lood verwerkt in onze modellen. Verder zijn onze horlogekasten van chirurgisch staal, dat beter bestand is tegen slijtage. Dat zorgt ervoor dat onze horloges een lange levenscyclus hebben en duurzamer zijn. We werken ook heel veel met siliconematerialen, voor onze bandjes, wat veel duurzamer is dan katoenmaterialen. Dat zorgt ervoor dat onze CO2- voetafdruk flink daalt. Tot slot zijn al onze verpakkingsmaterialen, van doosjes tot prijskaartjes toe, gemaakt van niet-gelamineerd papier. Ze zijn dus afbreekbaar en gemakkelijk te recycleren.”

Urban life

meer Urban life