TIPS & TRENDS. Legobloemen en dichterlijk dineren voor Valentijn

Het laatste lifestylenieuws, vers van de pers.

door
Janne Vandevelde
Leestijd 3 min.

Food

Chocolade = liefde

De liefde gaat door de maag, dat geldt voor iedereen. Een ideaal valentijnscadeau blijft dan ook een heerlijk doosje chocolade. Maar het oog wilt ook wat, dus kiezen chocolatiers voor verleidelijke verpakkingen, zoals het hartvormige doosje van Guylian of de chocoladen liefdesbrief van Neuhaus waarvan je de smaken zelf moet raden...

Love Letter Box van Neuhaus – 27 euro

Love Praliné Hearts van Guylian – 5,49 euro

Fashion

Duurzame datelook

Strak in het pak of een cocktaildress voor een valentijnsdate zijn helemaal passé. Ga gezellig in jeans naar de bioscoop, op restaurant of naar een museum, maar dan wél in een gerecycleerde jeans! ARMEDANGELS stopt de mode-industrie immers in een nieuw jasje met jeans uit 100% gerecycleerd katoen. Het fairfashion kledingmerk uit Keulen wil met DetoxDenim de CO2-uitstoot van de mode-industrie verlagen. Katoen telt als een van de meest vervuilende stoffen, want er kruipt een hoop energie, water en grondstoffen in jouw nieuwe jeans.

Wil je weten welk leven je nieuw kledingstuk al geleid heeft voordat het in jouw kast belandde? Elke jeans bevat een QR-code die een digitaal paspoort tevoorschijn tovert en je vertelt waar het katoen vandaan komt.

De voorjaarscollectie bestaat uit broeken in alle vormen en maten, maar ook hemden, jassen en rokken. Combineer met een romantische witte blouse of stijlvol hemd en je valentijnsoutfit is klaar!

Vanaf 89,90 euro

Online te koop via armedangels.com en in winkels als Supergoods, HOST, Juttu, MOOSE in the City en Paplou

Food

Dichterlijk dineren

Ben je geen aanhanger van Cupido? Geen zorgen, bij The Poet - het restaurant van het Renaissance Hotel – is rond Valentijn iedereen welkom. Op Galentine’s Day schuif je aan tafel met je vrienden, op Valentijn kijk je diep in de ogen van je lief en op Single’s Night tot slot is werkelijk alles mogelijk. Voor de gelegenheid heeft het restaurant een aangepast menu samengesteld. Zonder alles te verklappen wil ik al meegeven dat langoustines, een sorbet van geitenkaas met pruim en een zoete zoen de hoofdrol spelen...

Tot slot nog een weetje om het ijs te breken met je date: vanwaar The Poet? De naam van het restaurant is een knipoog naar de locatie in de Parnassusstraat. De Parnassiens waren een groep Franse dichters uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bovendien is The Poet een plaats waar mensen gedachten kunnen delen bij een lekkere maaltijd, net zoals een dichter zijn gemoedstoestand kan delen. Ziezo, weer een ongemakkelijke stilte opgevuld!

80 euro per persoon

Parnassusstraat 19, 1050 Elsene

Design

Zeg het met (Lego)bloemen

Zet je partner in de bloemetjes! Niet met echte bloemen, want die verwelken zo snel, maar met een ruiker waar je eerst je handen voor uit de mouwen moet steken. Lego heeft tenslotte een bouwset met bloemen in zijn assortiment. Kies voor een klassiek boeket of voor de trendy wildbloemen, zoals lavendel en schijnpapaver. Schik ze in een mooie vaas en je interieur heeft er een blikvanger bij!

59,99 euro