TIPS & TRENDS. Van lokale mode tot sushi à volonté

Elke week brengt Metro jou het lifestylenieuws heet van de naald.

door
Maïté Hamouchi
Leestijd 3 min.

Fashion

Made in Belgium

Vanaf maandag zetten niet minder dan 900 kledingwinkels de Belgische mode in de kijker naar aanleiding van de derde editie van de Belgian Fashion Week. Het initiatief van de sectorfederaties Mode Unie en Creamoda wil dit jaar «meer aandacht vestigen op de diversiteit van de Belgische modemerken, een diversiteit die je zowel bij de soorten mode als bij de consumenten terugvindt». Het evenement rolt de rode loper uit in Leuven, de gaststad van deze editie. Er staat een Belgische winkelroute op de planning en er zijn ook cadeaubonnen en goodiebags te verkrijgen.

Travel

40 euro om brussel te bezoeken

We kunnen het allemaal eens zijn: Brussel heeft talloze verborgen schatten in huis die erom smeken om ontdekt te worden. Wacht dus niet langer: tot 21 november kan je voor 40 euro een unieke pas bestellen en gebruiken om onze prachtige hoofdstad te bezoeken. Je kunt de visit.brussels Pass bovenhalen in de hotels, chambres d’hôtes, jeugdherbergen, musea en attracties die partners zijn van dit initiatief. Je moet wel op meer dan 50 kilometer van Brussel wonen om er gebruik van te kunnen maken.

Sushi en sake à volonté

«Ik ben dol op sushi!» Als je net zoals ik een grote fan bent van de Japanse keuken en de Japanse cultuur in het algemeen, mag je vooral niet het festival ‘Japan Fair Festival Brussels’ missen dat in november plaatsvindt in het hart van Brussel. Een heel weekend lang, op 6 en 7 november, staat de site van Tour & Taxis in het teken van het Land van de Rijzende Zon. Tijdens die twee dagen kun je je volledig onderdompelen in de bakermat van sake en ramen. Er staan ook adembenemende shows op het programma met als rode draad ‘Japan en Licht’. Meer info vind je op de Facebook-pagina van het evenement, ‘Japan Fair Festival Brussels 2021’.

Food

Een gin als geen ander

Gin die op smaak gebracht is met 19 kruiden en plantenextracten en die gecertificeerd BIO is, spreekt je dat aan? In 2016 creëerde Joseph Gottal het concept ‘CURCU: A Life in a Drink’. Samen met meesterbrouwer Bruno Deghorain ontwikkelde hij vervolgens CURCU Beer, een bier met eco-certificaat dat op smaak gebracht is met kurkuma en verschillende kruiden. In 2019 zag vervolgens CURCU Max het daglicht. Vandaag stelt Gottal een nieuw gin-concept voor. Met zijn gouden kleur zal CURCU Gin je feestjes voortaan een glamoureus tintje geven. Meer heb je niet nodig om je humeur op te fleuren en van jetje te geven op de dansvloer.

Beauty

Olie voor de herfst

Aan het begin van de herfst snakt je huid naar goeie hydratatie en een stralende teint. Het juiste ochtendritueel kiezen is dan ook belangrijk. Passend bij het seizoen brengt het merk Bioflore een plantaardige appelolie op de markt. Het product is geraffineerd en kostbaar en afkomstig van de opgewaardeerde pitten van ciderappels. En dat komt goed uit, want het is net de tijd van het jaar. De olie helpt ook om de eerste rimpels te snel af te zijn. Een ideaal product voor alle huidtypes vanaf de leeftijd van 30 jaar.