Twee makkelijke trucjes om de koffie uit je goedkope koffiezetapparaat lekkerder te maken

Het koffiezetapparaat is een oude bekende in de meeste huishoudens. Je oma gebruikte het al en ook jij hebt er eentje in je keuken staan. Heel eerlijk, wie een lekker kopje koffie gewend is, vind de koffie uit zo’n machine vaak erg teleurstellend. Maar het goede nieuws is dat je daar iets aan kan doen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Koffieliefhebbers zijn vast bekend met het YouTube-kanaal van James Hoffman. De Brit heeft bijna een miljoen abonnees op het sociale mediakanaal en leert zijn volgers alles wat ze willen weten, van hoe je de beste koffiebonen kiest tot de duizend-en-een methodes om een bakje koffie te zetten.

Warm water en geduld

Onlangs deelde hij een video die heel wat klassieke koffiezetapparaatbezitters erg kan helpen. Hij ging namelijk aan de slag met twee van zulke machines en kwam op de proppen met enkele methodes om de koffie die ze zetten lekkerder te maken. En twee daarvan zijn wel erg simpel. Ten eerste raadt hij aan om je koffiezet te vullen met warm (bijna kokend) water. Op die manier blijft de temperatuur meer constant en bekom je een lekkerder kopje. Ten tweede raadt hij aan om de kan niet meteen onder de machine te plaatsen. Wacht in plaats daarvan even (let erop dat de machine niet overloopt) zodat de koffie de tijd krijgt om z’n smaak af te geven aan het water. Plaats pas daarna de kan. En oh ja, zo’n klassieke koffiezet is zeker niet de goedkoopste optie, dus kijk ook eens naar alternatieven.