Twee op de drie mannen zouden ten huwelijk gevraagd willen worden op vakantie

Traditiegewijs is het misschien vaker de man dan de vrouw die door de knie gaat, maar het is hoog tijd om daar verandering in te brengen. Tradities zijn er tenslotte om gebroken te worden. Dat de samenleving daar helemaal klaar voor is, bewijst een nieuwe rondvraag van reiswebsite Expedia.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Uit de enquête van Expedia.fr nabij 1.000 Fransen bleek dat maar liefst 72% van de mannen op vakantie ten huwelijk gevraagd zou willen worden. Een opvallend hoog cijfer, zeker als je weet dat in realiteit (volgens faireparterie.fr) slechts 20% van de huwelijkaanvragen op reis gebeurt.

Uit de enquête komt trouwens ook naar voren dat heel wat pasgetrouwde koppels hun huwelijksreis moesten inkorten door de pandemie. Dat betekent echter niet dat we geen zin hebben in een tweede huwelijksreis, misschien enkele jaren later, maar dan wel wat langer en duurder. Het onderzoek wijst ook uit dat mannen gemiddeld 4.065 euro voor twee personen willen uitgeven aan die huwelijksreis, terwijl vrouwen met plezier 3.675 euro neertellen.

Ten slotte werd er ook gevraagd naar de populairste bestemmingen voor een huwelijksreis. En nee, dat hoeft niet altijd erg ver van huis te zijn!

Top tien huwelijksreisbestemmingen

1. Malediven

2. Bora Bora

3. Seychellen

4. Caraïben

5. Hawaï

6. Bali

7. Mauritius

8. Griekenland

9. Italië

10. Verenigde Staten