UITTIPS. Van hemelse stemmen tot magische pompoenen

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Concert

World Choir Games

30/10 - 7/11

Zaterdag gaan in Vlaanderen de World Choir Games van start: honderden koren uit alle hoeken van de wereld strijken dan neer in Gent en Antwerpen voor het grootste zangevenement ter wereld. Ze nemen het tegen elkaar op in wedstrijden, spelen samen vriendschapsconcerten en zelfs enkele extra speciale galaconcerten. Je kan gaan luisteren naar muziek in alle genres, van pop tot gospel. De olympische spelen voor zangers worden dit weekend geopend met een plechtige ceremonie met heel wat koren op het programma: ze zingen een selectie uit meer dan 500 jaar internationale hits van Vlaamse bodem.

Familiefestival

BIG BANG

30/10

BIG BANG festival is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst, speciaal voor een jong publiek. Duik samen in een bad vol klanken en ontdek interactieve installaties, nieuwe geluiden en wonderlijke voorstellingen. Zoals ‘Nomad’, waarin de Turkse danseres Ceren Oran schildert met geluiden en een bijzondere gebarentaal. Of ‘Hush’, waarin je meegenomen wordt naar een miniatuurtheater en het universum van componist Henry Purcell. Zaterdag kan je naar het festival in deSingel in Antwerpen, op zondag 7 november komt BIG BANG naar BOZAR in Brussel, en op 14 november naar de Bijloke in Gent.

Theater

Geen Kersentuin

nog t.e.m. 6/11

In De Expeditie in Gent ging deze week ‘Geen Kersentuin’ in première, de eerste voorstelling van Peter De Graef (foto links) bij Compagnie Cecilia. Het stuk gaat over een man die brutaal geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid. In de laatste uren van zijn leven vallen de kleppen van zijn ogen en moet hij een dol verwerkingsproces doorlopen, tot er nog maar één optie overblijft: brutale eerlijkheid. Het werd een tragikomische vertelling over leven en dood, gebaseerd op de ervaringen van actrice Elise Bundervoet als palliatief verpleegkundige. ‘Geen Kersentuin’ speelt nog tot 6 november in Gent en gaat daarna op tournee in Vlaanderen.

Allerheiligen

Reveil

1/11

Op 1 november zijn de meeste begraafplaatsen drukbezocht, en rond zonsondergang laat Reveil ze oplichten met een warme gloed. In meer dan 100 gemeenten zijn er intieme concerten met lokale artiesten, worden vergeten verhalen verteld en gedichten voorgelezen. Leuven is dit jaar de Trooststad van Reveil: nog tot 21 november worden er in de stad heel wat troostacties georganiseerd. Op zondag kan je een drijfkaarsje op de Dijle laten ter nagedachtenis van een dierbare, en op Allerheiligen zelf is er het slotmoment van Reveil op de stadsbegraafplaats, met muziek van onder andere Bart Peeters en Selah Sue.

Wandeling

De zoektocht naar de magische pompoenen

30/10 - 7/11

In de herfstvakantie kan je op de Abdijsite van Herkenrode een leuke halloweenwandeling maken en op zoek gaan naar de magische pompoenen. Want de vriendelijke Herkenrodeheksen willen graag magische pompoensoep maken, maar er gebeuren vreemde dingen op het terrein: telkens wanneer ze hun pompoenen willen oogsten, zijn ze verdwenen… Help jij zoeken? Wie na de wandeling nog wat wil nagenieten kan bovendien een pompoensoeppakket meenemen, met een pompoen om thuis uit te hollen en er soep mee te maken.