Van dit soort seks word je het gelukkigst

Hoewel niet iedereen het even fijn vindt om uitgebreid en openlijk over zijn of haar seksleven te praten, is gezonde seks goed voor een mens. Door de hormonen die vrijkomen, voelen we ons nadien gelukkiger, gaat ons immuunsysteem erop vooruit en slapen we ‘s nachts beter.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Die voordelen associëren we vaak met seks in een vaste relatie, maar dat is een eerder kortzichtig oordeel. Zolang jij en je sekspartner van de tijd tussen de lakens genieten, is seks namelijk altijd goed. Uit een nieuw onderzoek blijkt zelfs dat casual seks je het gelukkigst maakt.

Geen verschil tussen mannen en vrouwen

Die conclusie komt van een studie die werd uitgevoerd door Cornell University in New York. De wetenschappers volgden gedurende negen maanden het seksleven van 371 studenten. Ze wilden onder andere achterhalen of het cliché dat vrouwen minder genieten van onenightstands echt waar is of niet. En wat blijkt? Zowel mannen als vrouwen genieten volop van casual seks. Studenten die regelmatig tussen de lakens doken tijdens de negen maanden, hadden minder stress én voelden zich mentaal beter in hun vel.