Vijf gezonde snacks voor de avond waardoor je beter zal slapen

‘s Ochtends een kop fruit, ‘s middags een salade en ‘s avonds een gebalanceerde maaltijd: de hele dag doe je jouw best om gezonde voeding naar binnen te spelen. Tot plots de avond valt en het begint te knagen. Je zet een serie op, pakt een zak chips en nog wat toastjes erbij. Tot zover de goede voornemens. Waarom probeer je niet eens een van deze gezonde snacks?

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Metronieuws.nl
Leestijd 2 min.

Of je nu wat kilo’s kwijt wilt raken, wat vitamientjes kunt gebruiken of moeilijk in slaap komt… deze gezonde snacks in de avond gaan jou als een prinsesje laten slapen.

1. Kersen

En nee, wij bedoelen niet de mierzoete Haribo-snoepjes. We hebben het over de verse kersen. Waarom dit dé perfecte snack is voor in de avond? Omdat het je beter laat slapen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die ‘s avonds wat kersen eten daardoor meer melatonine aanmaken en eerder in dromenland belanden.

2. Banaan (met amandelboter)

Als je in de avond nog honger krijgt, is dit dé perfecte snack. Bananen zorgen er namelijk voor dat jouw lichaam serotonine aanmaakt, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Wil je er helemaal een feestje van maken? Voeg er dan een beetje amandelboter aan toe. Amandelen zijn namelijk rijk aan vitamine E en magnesium: dé ingrediënten om jou helemaal zen te maken.

3. Kiwi

Deze bom van vitamine C gaat jou heerlijk laten slapen. Kiwi’s zorgen er namelijk (net als bananen) voor dat jij serotonine aanmaakt. Goed voor de nachtrust dus. Wist je trouwens dat je kiwi’s gewoon met schil kan eten?

4. Goji bessen

Oké, we geven toe. Je moet ervan houden. Niet iedereen is namelijk even gek van gojibessen. De donkerrode gedroogde besjes hebben een unieke smaak. Toch zitten ze vol met antioxidanten en zijn ze daardoor een megagezonde snack. Uit onderzoek bleek dat mensen die ‘s avonds gojibessen aten, sneller in slaap vielen én meer uitgerust wakker werden.

5. Griekse yoghurt

Yoghurt – en dan met name Griekse yoghurt – bevat veel calcium. Niet alleen lekker en gezond, maar het laat jou ook binnen no time naar dromenland vertrekken. Daarbij zul je merken dat je ‘s ochtends minder honger hebt. Wil je helemaal een melatonine-kick krijgen? Dan eet je ‘s avonds yoghurt mét kiwi, bessen, banaan én amandelboter. Slaap lekker!