Vijf recepten om je goede voornemens vol te houden

Een nieuw jaar, een nieuw begin: hét startsein om de touwtjes weer in handen te nemen en te werken aan de beste versie van jezelf. Voor sommigen betekent dit letten op voeding, terwijl anderen meer tijd met familie willen doorbrengen. Iedereen heeft wel eens goede voornemens gemaakt. Is het vorig jaar niet gelukt om ze vol te houden? Dan krijg je dit jaar een nieuwe kans. Gelukkig kunnen zelfs de kleinste aanpassingen het verschil maken om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Voeding speelt hierin een belangrijke rol: gezond eten geeft je een fitter gevoel, en samen lekker eten zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Laat je inspireren door onderstaande HelloFresh-recepten, om zo vast te houden aan je goede voornemens én volop te genieten van de avondmaaltijd!

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Het recept om meer tijd door te brengen met familie

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

In de drukte van het dagelijkse leven is het niet altijd een prioriteit om 's avonds samen te eten. Toch is dit hét moment om tot rust te komen en tijd door te brengen met elkaar. Gelukkig doet dit Familie-recept het goed bij jong en oud. Met deze heerlijke Mexicaanse fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa vind je de connectie met elkaar meteen weer terug.

Bekijk het recept hier .

Het recept om meer gebalanceerd en voedzaam te eten

Romige orzo met witloof

Dit is misschien wel een van de meest voorkomende goede voornemens. Het begin van een nieuw jaar betekent voor velen een schone lei wat betreft beweging en voeding. Dit Caloriebewust-recept helpt daar een handje bij. Deze romige orzo met witloof bevat veel groenten en minder calorieën en sluit dus perfect aan bij het goede voornemen om bewuster en voedzamer te eten.

Bekijk het recept hier .

Het recept om meer aandacht te geven aan duurzaamheid

Kabeljauw met botersaus en kappertjes

Duurzaamheid is een actueel onderwerp en veel Vlamingen willen hieraan hun steentje bijdragen. Toch kan het lastig zijn om handvaten te vinden voor een duurzamer leven. Zo blijkt uit onderzoek* van HelloFresh dat meer dan 2 op de 3 Vlamingen (67%) het belangrijk vinden om meer inzicht te krijgen in de uitstoot van recepten, om zo het heft in eigen handen te kunnen nemen en zelf duurzamere keuzes te maken. Dit Klimaatbewust-recept helpt je hap voor hap je ecologische voetafdruk verkleinen, terwijl je nog steeds ten volle geniet van je avondeten.

Bekijk het recept hier .

Het recept om nieuwe kookkunsten aan te leren

Klassieke scampi diabolique in currysaus

Er is niets mis met het herhalen van recepten als ze goed scoren. Toch is het ook leuk om nieuwe smaken en keukens te ontdekken. HelloFresh inspireert graag met verrassende smaakcombinaties van over de hele wereld. Dit Premium-recept met scampi diabolique in currysaus is een smaaksensatie waarvan je nog lang zal nagenieten. Wie weet wordt het zelfs een nieuwe favoriet.

Bekijk het recept hier .

Het recept om minder vlees te eten

Lasagne met courgette en spinazie

Of je nu vegetarisch of flexitarisch eet, aan lekkere en gevarieerde recepten zonder vlees is er bij HelloFresh geen gebrek. Neem bijvoorbeeld deze lasagne met courgette en spinazie. Wanneer je geen vlees eet, is het belangrijk om op een andere manier voldoende ijzer binnen te krijgen. De spinazie in dit recept is hiervoor uitstekend: het zit boordevol voedingsstoffen, waaronder ijzer, en zorgt voor een energiek gevoel.

Bekijk het recept hier .