Waarom je de TikTok-trend «citroenkoffie» beter niet uitprobeert

Daar gaan we weer. Om de zoveel tijd doet er een trend de ronde op het sociale mediaplatform TikTok waarvan we, helaas, moeten zeggen dat je er beter niet in meegaat. Deze keer hebben we het over citroenkoffie, het bizarre drankje dat je volgens aanhangers zou moeten helpen om af te vallen. Een drankje dat je beter niet uitprobeert.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Onlin
Leestijd 2 min.

Heel wat mensen claimen al langer dat het goed is voor je om bij het opstaan een glas water met een vleugje citroensap te drinken. De voordelen daarvan worden al even lang in twijfel getrokken - een gewoon glas water doet even veel, misschien zelfs meer goeds voor je lichaam. Maar nu voegen mensen dus massaal citroensap aan hun koffie toe.

Zuur

Dat klinkt niet alleen vies, maar bovendien kan je je veel vragen stellen bij wat dat drankje nu precies voor je doet. Volgens voedingsdeskundige Rhiannon Lambert zijn er in ieder geval geen bewezen voordelen aan verbonden. «Citroenen bevatten vitamine C en antioxidanten, maar de zogenaamde citroenkoffie bevat onvoldoende sap om enig effect te hebben op je vitamine-inname. Laat staan om te zorgen voor gewichtsverlies», vertelt ze aan Metro UK. Bovendien is er een groot nadeel verbonden aan het drankje, in het bijzonder voor mensen die sowieso al last hebben van zure oprispingen. De combinatie koffie en citroen is niet bepaald bevorderlijk voor hen en kan zelfs zuur veroorzaken bij zij die daar normaal geen last van hebben. Drink je koffie dus gewoon zwart en eet eventueel tegelijkertijd een stuk fruit om je vitamine-inname te verzekeren.