Weet je niet wat klaarmaken? ‘Emily in Paris’ komt nu met een eigen kookboek

Eten en koken in series, het is iets raars. Hoewel er op het kleine scherm heel wat wordt klaargemaakt en we regelematig zitten te watertanden terwijl we onze niet-zo-fabuleuze diepvriespizza naar binnen zitten te spelen, kunnen we niet anders dan ons vragen stellen bij dat virtuele gekokkerel. Want: worden die gerechten echt klaargemaakt? En volgens welk recept? Die laatste vraag wordt in het ‘Emily in Paris’-kookboek alvast beantwoord.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Mocht je de afgelopen jaren onder een rots hebben geleefd: ‘Emily in Paris’ is een erg populaire serie op Netflix. Als kijker volg je de avonturen van de jonge Emily, die er steevast stijlvol en erg Frans uitziet. En hoewel er heel wat kritiek komt op de prent (hallo stereotypes) heeft de serie toch een grote fan base.

75 recepten

Eén van de redenen voor dat succes is, naast Emily zelf, ongetwijfeld de knappe chef-kok Gabriel. Zijn ‘omelette aux fines herbes’ kan op de nodige verwondering rekenen bij Emily en als kijker kan je niet anders dan je afvragen hoe dat eitje in het echt zou smaken. Gelukkig kan je dat binnenkort want in augustus verschijnt het kookboek ‘Emily in Paris: the official cookbook’. Daarin vind je uiteraard Gabriels omelette, maar ook 74 andere gerechten om vingers en duimen bij af te likken. Je kan het boek hier alvast reserveren als je érg enthousiast bent.

Urban life

meer Urban life

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight