WOW. Deze indrukwekkende treinreis zou de langste ter wereld zijn

Dankzij een nieuwe treinverbinding aan de Chinese grens en de alertheid van enkele Reddit-gebruikers kan je nu een treinrit maken van maar liefst 18.755 kilometer. Dat zou de langste treinroute ter wereld zijn. De prachtige route brengt je van Portugal helemaal naar Singapore op 21 dagen tijd.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Reizen met de trein heeft talloze voordelen: je hoeft je geen zorgen te maken over files, de uitzichten zijn doorgaans prachtig en je hebt dubbel zo veel beenruimte dan op een vliegtuig. En wie écht graag met de trein reist, mag zich gelukkig prijzen: vanaf nu kan je 21 dagen aan een stuk op een trein vertoeven met zicht op Parijs, de steppe en zonnige meren.

Blogger Mark Smith van de website seat61.com heeft samen met gebruikers van Reddit de route uitgestippeld. Zij zagen de mogelijkheid om een route samen te stellen die 1600 kilometer langer is dan de vorige recordhouder, dankzij de recentelijk geopende verbinding tussen Vientiane en Boten in Laos, dichtbij de Chinese grens.

Haalbaar en betaalbaar

De magnifieke reis neemt je mee van Portugal naar Spanje, Frankrijk, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Mongolië, China, Laos, Thailand, Maleisië om dan te eindigen in Singapore. Een indrukwekkend parcours waarop je zonder twijfel je ogen zult uitkijken.

Uiteraard zijn er wel enkele tussenstops. Je zou dertien keer moeten overstappen, onder andere in Parijs, Moskou en Bangkok. Dat klinkt best doenbaar én geeft je de kans om de verschillende culturen en steden op de route toch een beetje te ontdekken. Bovendien valt ook het prijskaartje best mee: je zou slechts om en bij de 1100 euro moeten leggen voor een wereldreis van 21 dagen.