WOW. Zoveel geven de Belgen gemiddeld uit aan hun huisdier

Huisdieren, ze doen wat met een mens. In eerste instantie vind je ze vooral schattig, maar van zodra ze enkele weken bij je thuis verblijven, houd je meer van je viervoeter dan van je gemiddelde medemens. Bij honden zie je gewoon de onvoorwaardelijke liefde in hun ogen weerspiegeld en katten, wel, die houden op hun geheel eigen en ietwat onafhankelijke wijze van hun baasje (of was het slaafje?).

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we heel wat geld uitgeven aan onze geliefde viervoeters. Eten, dierenartsbezoekjes, een mooie mand, speeltjes, de hondenkapper... Het lijstje is eindeloos en de uitgaven lijken dat eigenlijk ook.

Dure bedoening

Volgens verzekeraar PetExpert kan er echter wel een prijs geplakt worden op onze gemiddelde uitgaven per huisdier. En dat kostenplaatje is niet niks: 1.250 euro, oftewel een klein maandloon. Wat er dan precies zoveel kost? Vooral onverwachte medische uitgaven blijken de prijs omhoog te drijven - een gemiddeld dierenartsenbezoek alleen al kostte dit jaar 20% meer dan het jaar voordien. Natuurlijk is het mogelijk dat jouw huisdier je een stuk minder kost, maar het is een bedrag om in het achterhoofd te houden als je overweegt om een viervoeter te adopteren.