WTF. De #MascaraTrend op TikTok gaat niet over mascara...

Momenteel gaat het woord ‘mascara’ viraal op TikTok, maar gebruikers hebben het niet echt over make-up. Integendeel: ze praten over seks en relaties. Uit schrik voor een ban van het socialemediaplatform doen ze dat in codetaal.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op TikTok delen miljoenen mensen hoe jong ze waren toen ze voor het eerst ‘mascara gebruikten’ of wat voor schade het ‘product’ heeft toegebracht. Maar ze praten niet over een borsteltje met zwarte verf. TikTokers gebruiken een geheime taal om seks en hun relatiegeschiedenis te bespreken. Op die manier omzeilen ze de censuurfilters van de app.

«Wimpers gaan eraan»

Gebruikers posten video’s en vertellen over goede en slechte ervaringen met hun mannelijke partners. Zo hebben sommigen al jaren dezelfde ‘mascara’. Anderen hebben dan weer minder geluk in de liefde. «Ik vond de beste ‘mascara’ ooit, maar het veranderde en liet ‘mijn wimpers’ volledig uit elkaar vallen en nu weet ik niet of ik ooit nog een andere ‘mascara’ zal vertrouwen», luidt de tekst bij een video. Iemand anders reageert dan weer: «Ik gebruik nooit meer mascara.»

De hashtag #MascaraTrend is intussen al meer dan 150 miljoen keer bekeken en blijft winnen aan populariteit. Ook wordt de trend steeds seksueler. Het ‘mascaraborsteltje’ wordt nu gebruikt als codewoord voor het mannelijke geslachtsdeel. Sommigen bespreken zelfs de lengte van het staafje, of hoe lang hun mascara meegaat. Nu weet je ook weer dat je onder de hashtag geen echte beautyreviews terugvindt!