WTF. Dit horloge geeft je heel binnenkort inzicht in je menstruatiecyclus

Wil je zwanger worden of weten wanneer je ongesteld wordt? Er zijn genoeg scenario's te bedenken waarin het belangrijk is om exact te weten waar in je cyclus je je bevindt. Daarvoor ben je nu misschien nog aangewezen op je agenda of een menstruatie-app die je zelf moet bijhouden, maar binnenkort hoef je alleen nog maar op je pols te kijken: Samsung en Natural Cycles introduceren een temperatuurgebaseerde tracking van je menstruatiecyclus op de Galaxy Watch5.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Natural Cycles ontwikkelde 's werelds eerste app met een eigen algoritme dat lichaamstemperatuur en andere belangrijke vruchtbaarheidsindicatoren gebruikt om je unieke vruchtbaarheidsstatus te bepalen. Hetzelfde algoritme is nu doorontwikkeld voor de Galaxy Watch5, zodat je een gedetailleerder en nauwkeuriger inzicht in je menstruatiecyclus kunt krijgen dan ooit.

Infraroodtechnologie

De Samsung smartwatches geven niet alleen inzicht in je slaap, sportprestaties en lichaamssamenstelling, maar nu ook in je menstruatiecyclus. Je ontvangt zeven dagen per week, 24 uur per dag inzicht in je cyclus, dus wanneer je ongesteld moet worden en wanneer je vruchtbaarste dagen zijn. De temperatuursensor (de BioActive Sensor) gebruikt infraroodtechnologie voor nauwkeurigere metingen, zelfs als er een temperatuurverandering is in je omgeving of als je beweegt tijdens het slapen. Alle gegevens worden versleuteld en bewaard op het apparaat zelf, waarmee je meer controle over je gezondheidsdata houdt.

«De Natural Cycles-app heeft miljoenen vrouwen over de hele wereld geholpen hun vruchtbaarheidscyclus in beeld te krijgen en door deze samenwerking kunnen we samen met Samsung voor het eerst temperatuurgebaseerde cyclus-tracking via een smartwatch aanbieden», zegt Dr. Raoul Scherwitzl, mede-oprichter en mede-CEO van Natural Cycles.

Cycle Tracking komt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar in de Samsung Health-app op de Galaxy Watch5 en Watch5 Pro.