YES! Babybel komt met een vegan versie

Babybel, vast onderdeel van onze kindertijd. Wat waren we blij wanneer we zagen dat onze ouders nog eens overstag waren gegaan in de supermarkt en een zakje vol rood beklede lekkernijen hadden gekocht. Alles, van het kaasje zelf tot het rood wassen omhulsel, was een waar plezier voor de zintuigen.

Foto R.V.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Natuurlijk is Babybel niet alleen voor kinderen. Ook als volwassene is het helemaal oké om jezelf een pleziertje te gunnen en een zak vol te kopen. Maar als je vegan bent, was je eraan voor de moeite. Tot nu.

Groene kleur

In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is namelijk een vegan versie van Babybel gelanceerd. De kaasjes zitten ditmaal niet in een rood, maar een groen jasje - vergissen is dus niet mogelijk. Hoewel we de delicatesse op basis van kokosmelk en stijfsel zelf nog niet konden proeven, spreekt de review van Mike Pomranz van Food&Wine boekdelen: «Eens geopend, merk je dat de vegan versie van Babybel een beetje dunner is en de kleur wat lichter. Op het vlak van textuur trek je de kaas net zoals het origineel uiteen met je vingers. De smaak is misschien wat zachter en romiger, maar de eerste hap verwar je makkelijk met échte kaas.» Nu nog wachten tot de lekkernij ook bij ons in de winkelrekken te vinden is!

Urban life

meer Urban life

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight