Zin in een nieuw kapsel? De clavi cut is dé nieuwste trend

Ben jij in dit nieuwe jaar op zoek naar een nieuwe look? Dan hebben we misschien wel hét kapsel van je dromen gevonden. Op sociale media is de zogenaamde clavi cut dezer dagen helemaal trending en in tegenstelling tot sommige andere trends is deze erg toegankelijk.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De clavi cut is een woordspeling op het Engelse ‘clavicle’, oftewel het sleutelbeen. Dat betekent natuurlijk niet dat je op de één of andere manier in je sleutelbeen moet gaan knippen; de benaming duidt simpelweg op de plaats waar je kapsel ophoudt.

Oude bekende

Hoewel de naam nieuw is, is het kapsel dat niet. De clavi cut is namelijk een synoniem voor de long bob. Die is iets langer dan de gemiddelde carré en is vaak ook wat langer vooraan dan achteraan, wat het gezicht en de neklijn extra onderlijnt. Ideaal ook als je van je lange lokken af wil, maar toch niet té veel verandering aandurft: als je het maar niets vindt, is je haar zo weer een stuk gegroeid en lekker lang. Bovendien kan je haar nog steeds in een staart en kan je, als je dat wil, makkelijk met stylingtools aan de slag. Het ideale kapsel dus als je het ons vraagt en een leuke manier om het jaar fris te starten.