Zo lang moet je lopen om dat feestdiner weer kwijt te spelen

Tijdens de feestperiode lijkt het voor velen onder ons wel alsof we zonder ophouden van de ene feesttafel naar de andere rennen. We hebben nog maar pas gedaan met eten en nog helemaal geen honer, of we schuiven alweer aan bij een ander gezelschap. Vermoeiend, maar leuk, maar niet zo goed voor de lijn.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Helemaal niet zo goed zelfs. Volgens de British Dietetic Association zouden we gemiddeld namelijk zo’n halve tot een hele kilogram bijkomen tijdens deze tijd van het jaar, kilo’s die zich al snel opstapelen over de jaren heen.

Twaalf uur wandelen

Om problemen te vermijden raadt de British Dietetic Association dan ook aan om te letten op wat je zoal binnenspeelt tijdens de feestdagen en om indien nodig - als je die taartjes echt niet kon weerstaan - voor wat extra lichaamsbeweging te zorgen in de dagen nadien. Trek je wandelschoenen maar alvast aan, want volgens de organisatie zou een gemiddelde volwassene met een lichaamsgewicht van 84 kilo twaalf uur moeten wandelen of zes uur moeten joggen om de gevolgen van zo’n feestdiner teniet te doen. Je weet dus meteen wat te doen met je vakantiedagen!