Zo vaak moeten mannen ejaculeren om zich gelukkig te voelen (volgens een studie)

Mannen en hun klaarkomgedrag, het is een complex onderwerp. Langs de ene kant wordt er volop over gepraat, langs de andere kant is het toch een beetje taboe. Maar hoe vaak zouden mannen nu gemiddeld moeten klaarkomen om zich gelukkig, goed in hun vel te voelen?

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Die vraag lag aan de basis van een studie waarvan de resultaten werden gepubliceerd in het vakblad European Urology. Lijkt een beetje absurd misschien, maar de resultaten zijn alleszins opmerkelijk.

Vijf keer per week

Achttien jaar lang ondervroegen de wetenschappers zo’n 30.000 mannen. Dat het onderzoek er eentje van lange adem is, behoeft dus geen verdere uitleg. En uit die bevraging kwam naar voren dat mannen 21 keer per maand, dus zo’n 5 keer per week, zouden moeten ejaculeren om gelukkig te zijn en blijven. Dat lijkt misschien een beetje grotesk, maar er is een goede reden voor dat hoge cijfer. Tijdens het klaarkomen maakt ons lichaam namelijk endorfines aan, die zorgen voor minder stress en die je afweersysteem een boost geven. Een ander opmerkelijk feit is dat de onderzoekers vaststelden dat mannen die het vaakst klaarkomen 33% minder risico lopen op prostaatkanker én bovendien over sperma van betere kwaliteit beschikken. Je doet met deze info wat je wil, maar bij deze ben je in elk geval geïnformeerd.