Zo ziet de perfecte werkweek eruit volgens een nieuwe studie

Toegegeven, werken is niet altijd een plezier. Sommige mensen hebben dan misschien hun passie gevonden en zien hun werk als een spel, maar veel anderen gaan enkel naar hun werk omdat ze niet anders kunnen. Je wil tenslotte een woning, eten en leuke extraatjes en daar heb je nu eenmaal geld voor nodig. En tenzij je gezegend bent met rijke ouders (en zelfs dan), moet je werken voor dat geld.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je werk niet heel je leven overneemt; om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Raja Workplace ondervroeg 2.000 Britse werknemers over hun ideale werkweek en daaruit kwamen enkele interessante resultaten naar voren.

Enkele vereisten

Uit de enquête blijkt eerst en vooral dat de perfecte werkweek 21 tot 30 uur duurt - drie à vier dagen dus. De Britten vinden een salaris van 44.355 pond ideaal, al zijn regelmatige loonsverhogingen wel nodig om tevreden te blijven. Verder zouden we idealiter over 29 betaalde vakantiedagen beschikken én vrijaf krijgen op onze verjaardag. Andere pluspunten die werden aangehaald zijn een ruim pensioen, ziekteverzekering, gratis koffie en de mogelijkheid om casual gekleed te gaan werken. Een formule waar wij ons zeker achter kunnen scharen.