Zwoel zweten: zo doe je het

De tijd dat sporten enkel draaide om, nu ja, sporten, ligt al lang achter ons. De klassieke loopband heeft tegenwoordig meer weg van een catwalk, de powerzone lijkt wel een paskamer. Zien en gezien worden, daar draait het om. Met deze tips overleef jij niet alleen die pijnlijke planking, maar ook de priemende blikken en andere ongemakken.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Sport like a model

Een rood aangelopen gezicht en buitenproportionele okselvijvers zijn geen excuus voor een verloederde outfit. Dat bewijzen ook Doutzen Kroes, Karlie Kloss en zelfs onze eigen Astrid Bryan. Stuk voor stuk leenden zij hun gezicht en hun creativiteit aan een bekend sportmerk, met verrassende collecties tot gevolg. Doutzen Kroes sloeg de handen in elkaar met Hünkemoller, Karlie Kloss koos voor Adidas en Astrid Bryan lanceerde gewoon haar eigen lijn. Hun boodschap? Wees sexy, geef uitbundige prints een kans en durf te experimenteren met doorzichtige stofjes of een open rug. Moest je desondanks toch twijfelen, kies voor zwart. Dan zit je altijd goed.

Doutzen Kroes X Hunkemoller

Zeg ‘nee' tegen vettig sporthaar

Instagram - Kim Kardashian

Zout mag dan wel een wondermiddel zijn voor het creëren van aantrekkelijke beach waves, huisbereid zout heeft jammer genoeg een héél ander effect. Om te vermijden dat die zorgvuldig gebrushte lokken transformeren tot plakkerige slierten, opteer je best voor een aangepast kapsel. Denk daarbij aan schattige Kim Kardashian-vlechten, een simpel staartje of een hoge knot. Weg plakkerige lokken, welkom fashionable en sporty look. Bij twijfel over de stevigheid van je haarcreatie is het geen slecht idee om vooraf enkele keren op en neer te springen bij wijze van test.

Instagram / Kim Kardashian West

Minimaliseer je make-up

Dit lijkt een logisch advies, maar wie rechtstreeks van z'n bureau naar de fitness verkast, denkt er niet altijd aan om alle make-up eerst te verwijderen. Het resultaat is echter geen pretje. Door het zweet herhaaldelijk uit je gezicht te vegen nestelt je make-up zich in je poriën, met acne als mogelijk gevolg. Als je je echt te ‘naakt' voelt zonder make-up, opteer dan bijvoorbeeld voor een licht getinte dagcrème.

Clinique, Blend it yourself, 25,99 euro

Kies de juiste hulpmiddeltjes

De truc om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten? Een sportmaatje! Idealiter is er dat eentje van vlees en bloed, zoals een vriendin of een coach, maar tegenwoordig zijn ook je smartphone en tal van slimme gadgets handige hulpmiddeltjes om je motivatie op te krikken. Voor wie niet meteen zijn portefeuille wil opentrekken zijn er apps als Workout Trainer, Nike+ Training Club of Lose it. Stuk voor stuk bieden ze verschillende types oefeningen aan, samen met de mogelijkheid om je vooruitgang te tracken en het aantal sportsessies bij te houden. Wie iets meer geld te besteden heeft, kan kiezen voor een sporthorloge of smartwatch. In deze categorie zijn de Apple Watch en Fitbit de meest polyvalente, maar helaas ook de duurste toestellen.

Fitbit, Charg2 Black, 159 euro 

Opteer voor het juiste schoeisel

Wie adviezen over het juiste schoeisel koudweg aan z'n laars lapt, loopt meer risico op blessures. Als je van plan bent om uren door te brengen op de loopband, trek je dus best naar een gespecialiseerde loopwinkel voor aangepaste schoenen. Laat je daarbij geen blaasjes wijsmaken en vraag advies en een loopanalyse. Zo ben je zeker dat je geen kat in een zak koopt en bijgevolg op de blaren zal moeten zitten (of lopen, in dit geval). In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn aangepaste schoenen ook voor krachttraining geen overbodige luxe. Als je veel squat, is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor schoenen zonder ‘lucht' in de zool. De lucht zorgt er immers voor dat je sneller uit balans raakt en onderweg krachten verspilt.

Nike, Lunar Epic Low Flyknit, 190 euro

Mare Hotterbeekx