Het is officieel: de skinny jeans zijn terug

Jazeker, de skinny jeans zijn terug van weggeweest. Grote modemerken zetten deze strakke spijkerbroeken weer volop in de kijker. Love it or hate it: deze lente gaan ze opnieuw in het straatbeeld paraderen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Misschien zitten de skinny jeans al een tijdje verbannen in het achterste gedeelte van je kledingskast. Niet gek, sinds de Gen-Z’ers hebben besloten dat die loeistrakke broeken écht niet meer kunnen. Maar modemerken als Gucci, Prada en Yves Saint Laurent lijken daar anders over te denken. De broeken en zelfs – omg – leggings hebben de catwalk overgenomen. Echt, onlangs nog bij Saint Laurent:

Tijdens hun show op Paris Fashion Week zagen we ultraslanke silhouetten, hooggesneden sigarettenbroeken en hele strakke jeans. Bij Gucci waren er wel verschillende versies van slouchy en oversized broeken. Maar ook daar konden een paar glanzende leggings niet ontbreken. Prada kwam dan weer met getailleerde cigarette pants in verschillende kleuren en stoffen.

Overtuigd of niet: zelfs kleinere modehuizen als Diesel en Blumarine doen mee. Skinny jeans hebben misschien de tand des tijds doorstaan, maar ze zijn terug. De modeontwerpers lijken opnieuw verliefd te zijn op deze slanke en flatterende stijl. Wie weet, Gen-Z, zijn die wijde broeken binnenkort verleden tijd.