Antwerpen wil elektrische deelauto’s opladen met mobiele laadpalen

De stad Antwerpen kampt, net zoals veel andere steden, met een gebrek aan laadpalen voor elektrische wagens. Door een samenwerking aan te moedigen tussen autodeler GreenMobility en het Belgische bedrijf UZE, wil de stad zorgen dat elektrische deelauto’s kunnen worden opgeladen via mobiele laadpalen.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op maandag ondertekenden het Europese autodeelplatform GreenMobility en UZE daartoe een samenwerking in aanwezigheid van Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). «Door mobiele laadpalen (een grote batterij op wielen, red.) in te schakelen, wil de stad de grote afhankelijkheid van vaste laadinfrastructuur op termijn afbouwen.»

Eigenaars en ontleners

«Deze samenwerking zal een significante impact hebben op het verbeteren van de laadervaring in stedelijke gebieden», klinkt het bij de partners. Het initiatief richt zich zowel op de eigenaars van elektrische wagens als op mensen die elektrische deelauto’s ontlenen.

«Elke parkeerplaats kan op termijn veranderen in een potentiële laadplek, wat dan weer meer publieke ruimte betekent», aldus UZE, dat de mobiele laadpalen ontwikkelde. Volgens de initiatiefnemers zal zo de manier waarop elektrische auto’s worden opgeladen, volledig veranderen, ook al omdat de bestaande laadinfrastructuur sneller beschikbaar wordt voor andere gebruikers.