De 10 mooiste roadtrips ter wereld

Nog een goede maand te gaan en het is eindelijk weer zomervakantie. Een tijd waar velen onder ons naar uitkijken, zeker als je enkele maanden van je welverdiende rust kan genieten. Maar wat moet een mens met zo veel vrije tijd? Een tripjemag natuurlijk niet in je planning ontbreken, dus wij gaan op zoek naar de leukste travel inspiratie. En deze keer hebben we het over roadtrips.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Roadtrips zijn wat ons betreft typisch Amerikaans. Heel wat films hebben het erover en de Route 66 is ongetwijfeld één van de bekendste roadtriproutes uit de geschiedenis. Maar dat betekent niet dat je je als niet-Amerikaan niet aan een onvergetelijke roadtrip kan wagen.

De vraag is alleen: waar moet je naartoe? CarMats was ook benieuwd naar het antwoord op die vraag en ging daarom op zoek naar de mooiste roadtrips ter wereld. Ze keken daarvoor naar het aantal uren zon, het aantal nationale parken op de route, de hoeveelheid regen en nog veel meer andere criteria. Om uiteindelijk een top 10 van de mooiste roadtrips ter wereld op te stellen. Helaas moet je het voor de meeste routes wel nogal ver gaan zoeken, al staat er ook één Europese route in de lijst.

Top 10 mooiste roadtrips

1. Savannah Way, Australië

2. Grand Circle, Verenigde Staten

3. Route 66, Verenigde Staten

4. Atlasgebergte, Marokko

5. Sahara Loop, van Marokko to Mauritanië

6. Coastal Road Trip, Marokko

7. Carretera Austral, Chili

8. Donau, Servië - Hongarije - Slovakije -Oostenrijk

9. Trans-Kalahari Highway, van Botswana naarNamibië

10. Transpantaneira, Brazilië