De Lijn zet 22 extra trams in voor Antwerp 10 Miles

De Lijn versterkt op zondag 23 april zijn aanbod in Antwerpen met 22 extra trams, naar aanleiding van de Antwerp 10 Miles. Het loopevenement verwacht opnieuw tienduizenden deelnemers en supporters. Waar het parcours de trajecten van het bovengrondse openbaar vervoer kruist, zal er wel hinder zijn.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De extra trams moeten voor 7.000 plaatsen zorgen bovenop het reguliere aanbod van De Lijn. Ze zullen rijden op de lijnen 3, 9 en 15 die de twee Scheldeoevers met elkaar verbinden.

Afsluiting halte Groenplaats

Gezien de verwachte drukte sluit De Lijn die zondag om veiligheidsredenen premetrostation Groenplaats af van 15.30 uur tot 20.00 uur, omdat het anders te veel drummen zou worden op de kleine perrons met slechts één in- en uitgang. De ruimere halte Meir is het aangewezen alternatief. Op de piekmomenten zal De Lijn ook wijzen op alternatieven als de Voetgangerstunnel en de veerboten op de Schelde.

Op Linkeroever zal het premetrostration Van Eeden dan weer sluiten richting Zwijndrecht tussen 14.30 uur en 19.30 uur, zodat het volledig kan worden ingezet voor mensen die naar Rechteroever willen. Aan halte Halewijn gebeurt het omgekeerde: daar zal je alleen richting Zwijndrecht kunnen opstappen.

Aanpassingen

Drie tram- en acht buslijnen zullen moeten worden aangepast omdat ze het parcours van de 10 Miles kruisen. Het gaat om trams 1, 4, en 7, en buslijnen 17, 93, 95, 99, 180, 181, 182, 183. Bus 36 rijdt die dag zelfs helemaal niet.