Vakantie-uittocht al volop bezig: «Uitzonderlijk druk» op de baan

De start van de paasvakantie en het verlengde weekend laten zich al volop voelen op de Vlaamse snelwegen. Vanmiddag rond 13.00 uur stond er al zowat 170 kilometer file, uitzonderlijk veel, zelfs voor een vrijdagnamiddag. «We hadden ervoor gewaarschuwd, maar het is iets dat we elk jaar zien terugkomen», zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Na een bijzonder rustige ochtendspits, waar er op de piek amper 20 kilometer file stond op Vlaamse snelwegen, is het verkeer sinds 10.30 uur al erg toegenomen en kleurt de filebarometer rood. «De typische drukke vrijdagavondspits wordt nu nog extra aangedikt door de vakantie-uittocht», aldus Bruyninckx. Rond 13.00 uur stond er op Vlaamse snelwegen dan ook al 170 kilometer file, uitzonderlijk veel.

Geduld is de boodschap

Wie dus de weg nog op moet vandaag, moet een stevige portie geduld uitoefenen. «Gelukkig zijn er tot nu toe nog maar weinig incidenten gemeld», aldus Bruyninckx, die wel waarschuwt voor werken op een aantal plaatsen richting kust.