Deze gewaagde nummerplaat valt op: «Hoe je jezelf belachelijk maakt met een droomauto» (foto)

Zou dit een van de belachelijkste gepersonaliseerde nummerplaten in België kunnen zijn? Als we het internet mogen geloven zou niet iedereen er 1.000 euro voor neertellen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

In België kan elke chauffeur ervoor kiezen om zijn nummerplaat te personaliseren. Je hoeft alleen maar 1.000 euro te betalen en natuurlijk enkele regels te volgen over wat je op je plaat wilt aangeven. Sommige automobilisten kiezen ervoor om hun bijnaam te gebruiken of om uit te pakken met hun beroep. Anderen gebruiken het om te provoceren of andere weggebruikers te doen lachen.

Wanneer je 1.000 euro betaalt voor een gepersonaliseerde nummerplaat, loop je ook het risico om uitgelachen te worden. Dit is zeker het geval voor de eigenaar van deze krachtige Mercedes.

«Hij kon niet kiezen»

De eigenaar van deze dikke Mercedes is duidelijk een fan van spionagefilms. Hij koos voor de nummerplaat ‘FBI 007’. Maar de combinatie van de Amerikaanse federale politie- en inlichtingendienst met de beroemde geheime agent James Bond wordt niet door iedereen geapprecieerd. Integendeel, met deze nummerplaat wordt eerder de draak gestoken. «Hoe je jezelf belachelijk maakt met een droomauto», «Hij weet niet hoe hij moet kiezen», «Hij mengt alles door elkaar», «MI6 zou beter zijn geweest», «CIA zou beter zijn geweest», «De kerel begrijpt er niets van», zijn slechts een greep van de reacties op Facebook.

Of je nu een voor- of tegenstander bent van gepersonaliseerde nummerplaten, één ding is zeker: deze nummerplaat valt op op de Belgische wegen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be