Dit zijn de duurste en goedkoopste reisbestemmingen voor 2023

We staan allemaal te popelen om een zomervakantie te boeken. Maar vandaag speelt ons budget meer dan ooit een rol in de keuze voor een bestemming. Traveller’s Elixer maakt het ons extra gemakkelijk: ze onderzochten meer dan 60 bestemmingen over de hele wereld, en stelden vervolgens een lijst op van duurste en goedkoopste bestemmingen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Taveller’s Elixer hield daarbij rekening met de kost van een hotel, de voedselprijzen, transportatiekosten en de prijs voor toeristische attracties. Vluchten worden niet meegerekend.

De goedkoopste bestemming bleek Delhi te zijn, in India. Vijf dagen in Delhi zal je ongeveer 160 euro kosten. Een kamer in een driesterrenhotel kost daar tenslotte gemiddeld slechts 17 euro per nacht. Andere goedkope bestemmingenonder de 200 euro voor vijf dagen zijn Tbilisi (Georgië), Phnom Penh (Cambodja) en Kathmandu (Nepal).

Wil je deze zomer geld over de bank gooien? Dan kan je een reis boeken naar Monaco. Vijf nachten in het zuiden van Europa, kost je gemiddeld een goede 2050 euro. Even ter vergelijking: een vijfsterrenhotel in Delhi kost 170 euro per nacht. In Monaco tel je 1100 euro per nacht neer.

De goedkoopste bestemmingen

1. Delhi, India

2. Phnom Penh, Cambodja

3. Kathmandu, Nepal

4. Tbilisi, Georgië

5. Medellin, Colombia

6. Ho Chi Minh City, Vietnam

7. Chiang Mai, Thailand

8. Cairo, Egyptest

9. Luang Prabang, Laos

10. Bangkok, Thailand

De duurste bestemmingen

1. Monaco

2. St Barths

3. Gstaad, Zwitserland

4. Reykjavik, Ijsland

5. Bora Bora

6. Honolulu, Hawaii

7. San Francisco, VS

8. New York City, VS

9. Grand Cayman, Kaaimaneilanden

10. Venetië, Italië