Duizendste Brusselse Fietsbox ingehuldigd in Schaarbeek

De duizendste fietsbox in het Brusselse gewest werd deze woensdagnamiddag ingehuldigd in Schaarbeek in aanwezigheid van de Schaarbeekse schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier en de algemeen directeur van parking.brussels Eric Dubois. De fietsboxen worden beheerd door de fietsafdeling van parking.brussels.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Daarmee komt de teller van het aantal beveiligde fietsparkeerplaatsen in Brussel te staan op 5.000. Die kan je tegen een jaarlijkse vergoeding van 15 euro huren. Daar horen ook 36 plaatsen voor bakfietsen in 18 aangepaste fietsboxen bij. De plaatsen bevinden zich vooral rond de grote parkings van de grote parkeergarages en naast de metrostations Beurs en Brouckère.

Niet voldoende

Hoewel er in elke gemeente jaarlijks 4 nieuwe boxen worden geïnstalleerd, gefinancierd door parking.brussels, is deze ontwikkeling niet voldoende om het toenemende aantal Brusselse fietsers tevreden te stellen. Er heerst nog steeds schaarste. De wachtlijst voor de huur van deze beveiligde fietsboxen is dan ook nog nooit zo hoog geweest, eind augustus ging het over 11.815 wachtende Brusselse fietsers.

Om die reden bevat het nieuwe beheerscontract 2022-2026 met het Brusselse parkeeragentschap de doelstelling om in die periode 21.250 nieuwe beveiligde fietsparkeerplaatsen te creëren. Op die manier kan er in de toekomst hopelijk aan de stijgende vraag voldaan worden. Daarbij moeten er 10.000 plaatsen bijkomen in opdracht van parking.brussels, 7.000 plaatsen in opdracht van NMBS en 4.250 plaatsen in opdracht van MIVB.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be