Nieuw nationaal register tegen fietsdiefstal

In januari wordt een centraal fietsregister gelanceerd in de strijd tegen fietsdiefstal. Dat heeft federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bevestigd in Le Soir en Sudinfo. Het is een van de paradepaardjes van het programma ‘Be Cyclist’, dat het gebruik van de fiets wil promoten.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het Mybike-systeem in Brussel, dat fietsendiefstal tegengaat door fietsen te identificeren in een register, wordt in januari uitgebreid naar het hele land. Fietsen kunnen voorlopig op vrijwillige basis in het register worden geregistreerd en krijgen in ruil daarvoor een sticker om ze te identificeren.

Op dit moment zijn er iets meer dan 43.000 fietsen opgenomen in het Brusselse Mybike, en de minister, die blij is met de succesvolle samenwerking tussen de gewesten in het Overlegcomité, hoopt de registraties te verhogen door het systeem uit te breiden naar het hele land.

Hoewel er op nationaal niveau slechts één databank zal zijn, zal elk gewest zijn eigen site hebben en zijn eigen communicatie over het onderwerp organiseren.

Alles wat je wilt weten vind je op metrotime.be