Vrouw deelt geniale reishack op Google Maps: «Perfect!» (video)

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan maar word je gek van het eeuwige gezoek en gepuzzel om je reisplanning rond te krijgen? Goed nieuws: Metro heeft op TikTok een gouden tip ontdekt!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een TikTokster, bekend als Sophie (@thatverybadlawstudent), deelt een superhandige methode die kan helpen om je reis in no-time voor te bereiden! En het enige wat je nodig hebt, is Google Maps!

Hoe werkt het?

Sophie legt uit: «Sorry hoor, maar ik zag dat sommigen van jullie dit nog niet zo doen. Echt, dit is dé manier om je vakantie of weekendje weg te plannen.»

Lees ooktiktok

Het is eigenlijk heel simpel. Ga naar Google Maps, kies voor 'Mijn kaarten', en start met het maken van een nieuwe kaart. Sophie zegt: ‘Zoek de plek waar je een kaart van wilt maken. Begin dan met het toevoegen van alle aanbevelingen die je hebt gekregen. Zodra je al je favoriete plekjes verzameld hebt, voeg je ze toe in verschillende categorieën. Maak bijvoorbeeld een categorie voor cafés.»

Je kan je kaart zelfs personaliseren met iconen van Flaticons (gratis te gebruiken), zodat het makkelijker wordt om op je kaart te zien wat je waar wilt bezoeken, zoals musea of restaurants. Eenmaal alles op je kaart staat, hoef je tijdens je reis simpelweg je persoonlijke to-dolijst bovenhalen.

Een volger van Sophie reageerde: «Dit lijkt perfect voor wie niet elke seconde van zijn reis wil plannen. Gewoon een aantal plekken van tevoren opslaan en ter plekke beslissen waar je heen gaat.» Bedankt, TikTok!

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be