Festival Dranouter lost eerste namen: Warhaus, Bazart en Merol

Festival Dranouter lost een eerste lading namen voor de 49ste editie. Begin augustus komen onder meer Warhaus, Bazart, Jeremiah en Merol richting West-Vlaanderen. De organisatie wil zo een mix van Belgische bands, internationale acts en beloftevolle (folk)bands op de affiche krijgen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Net voor de 50ste verjaardag bewijst Dranouter dat het een bezoekje waard is. Vorig jaar ontving het West-Vlaamse dorpje 51.000 festivalgangers. Ook dit jaar hoopt de organisatie heel wat volk te ontvangen.

Vrijdag staat de Zweedse folkband Hoven Droven op de planning. Zaterdag volgen de mannen van Bazart, De Brits/Ierse singer-songwriter Jonathan Jeremiah en Jungle By Night. Op de laatste festivaldag sieren namen als Mascarimiri, de Nederlandse Merol en Warhaus de affiche.

Zweedse folkband Hoven Droven

De leden van Hoven Droven ontmoetten elkaar in 1989 op de Birka Folk High School in Zweden. Het kenmerkende geluid dat Hoven Droven tot op de dag van vandaag kenmerkt, kreeg meteen vorm: een aanstekelijke combinatie van traditionele Zweedse folk, over-the-top percussie en felle gitaren. Op vrijdag zijn deze Zweedse Grammy-winnaars op het podium van Dranouter te bewonderen!

Bazart, Jonathan Jeremiah en Jungle By Night

Ook Belgisch talent als Bazart mag niet ontbreken. Jullie kennen hen ongetwijfeld van hun grote hit ‘Goud’, maar ook ‘Grip (Omarm Me)’, ‘Choas’ en ‘Tunnels’ stootten door naar de hitlijsten. Hun debuutalbim ‘Echo’ verzamelde verschillende MIA’s en in 2021 voegden ze twee uitverkochte Lotto Arena’s toe aan hun palmares.

Fans van Paolo Nutini kennen ongetwijfeld deze Britse soloartiest. Met singles als ‘Lost’ en ‘Happiness’ drukte hij zijn stempel op het genre. Met zijn verhalende, warme muziek staat hij zaterdag op de mainstage.

De avond wordt afgesloten door Jungle By Night, een Nederlands collectief dat inspiratie haalt uit o.a. funk, disco en jazz.

Merol, Warhaus en Mascarimiri

Nederlands stijlicoon Merol zal zondag de mainstage inpalmen. In 2018 brak ze door met haar zelf geproduceerde single ‘Lekker Met De Meiden’. Maarten Devoldere (Balthazar) zal als Warhaus ook op de planken staan. Met zijn nieuwste album ‘Ha Ha Heartbreak’ (2022) zet hij zichzelf opnieuw op de kaart.

De organisatie belooft binnenkort nieuwe namen aan te kondigen.