Gigi D’Agostino is ernstig ziek: «Ik leef in constante pijn»

Gigi D’Agostino, het brein achter de populaire hitsingle ‘L’Amour Toujours’ uit 2001, heeft op zijn sociale media laten weten dat hij al maanden ernstig ziek is. De Italiaanse dj en producer doorbreekt met die sombere boodschap drie maanden van stilte op zijn sociale media: «Het lijden verteert me.»

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Helaas vecht ik nu al enkele maanden tegen een ernstige ziekte die me op een agressieve manier heeft getroffen... Het is een constante pijn... het geeft me geen rust... Het lijden verteert me... Het heeft me erg zwak gemaakt. Maar ik blijf vechten. Ik hoop enige verlichting te vinden.»

Het bericht dat de 54-jarige artiest vorige vrijdag postte is weinig bemoedigend. Gigi D'Agostino maakte vooral in de jaren 90 en begin jaren 2000 naam met zijn dancehits. Onder meer ‘Bla Bla Bla’ en ‘L’Amour Toujours’ staan te boek als tijdloze klassiekers. De in Turijn geboren Luigino Celestino Di Agostino had in september jongstleden nog de single ‘One More Dance’ uitgebracht met Marnik en Luca Noise, maar sindsdien bleef het stil op zijn sociale media. Tot vorige vrijdag.

Charlotte de Witte solidair

De solidariteit bij zijn vele volgers is groot: onder zijn Facebookbericht staan zo’n 25.000 commentaren van volgers die hem beterschap en een spoedig herstel toewensen. Onder hen ook de Belgische techno-dj Charlotte de Witte: «Sending strength», schrijft zij.

«Bedankt voor alle goede wensen. Ze geven me zoveel kracht... Ze verwarmen mijn hart», reageerde Gigi D’Agostino op Instagram op de vele berichten.