Pukkelpop lost alweer 13 nieuwe namen: 2manydjs, Tom Odell, Altin Gün, Ben Böhmer en meer

Woensdag is Pukkelpop-dag. Naar wekelijkse traditie pakt Pukkelpop ook vandaag weer uit met een heleboel namen. Zo mogen festivalgangers in Kiewit zich deze zomer verwachten aan zweterige feestjes met 2manydjs en VTSS, traantjes bij Tom Odell en psychedelische tunes van Altin Gün. Tot op de wei!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

VRIJDAG

Vervoegen Billie Eilish, YUNGBLUD en M83 op de vrijdagaffiche: Altin Gün, de bekende Amsterdamse psychedelische folkband die een volledig eigen draai geeft aan Turkse liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Ook TV Girl daagt die dag op, de Amerikaanse indiepopband die dan weer een passie heeft voor 60’s French pop, lo-fi beats en donkere humor.

ZATERDAG

Zaterdag van Pukkelpop was al een toppertje dankzij Angèle, Bicep (live) en Nothing But Thieves. Met de nieuwe acts erbij wordt dag 3 helemaal om door een ringetje te halen. Zowat 20 jaar geleden schreven David en Stephen Dewaele muziekgeschiedenis met 2manydjs en hun baanbrekende mixplaat ‘As Heard on Radio Soulwax pt.2’. Anno 2023 reizen de Gentse broers nog steeds de wereld rond met hun spectaculaire audiovisuele mash-upshow. De verjaardagstaart is al besteld.

Zal er ook bijzijn: Duits Wunderkind Ben Böhmer die de melodic en progressive house scene wakker schudt, Britse dicopopkoningin Jessie Ware en Tom Odell die zijn tien jaar oude hit ‘Another Love’ nieuw leven gaf als protestlied tegen de oorlog in Oekraïne.

Verder nog op de zaterdagaffiche: Aitch, Manchester rapper met een neus voor collabs en hits; Luude, Australisch remix-fenomeen gekend van zijn herwerkingen van ‘Big City Life’, ‘Down Under feat. Colin Hay’ en ‘Oh My feat. Moby’ en het magische poptrio MUNA uit LA.

ZONDAG

Op zondag werden ook nog enkele knallers toegevoegd: Britse pop-punkster in wording, Dylan; de jonge Duitse indiepoprockers van Giant Rooks ; Knocked Loose, metalcore band uit Kentucky en VTSS, Pools technotalent flirtend met industrial en electroclash. Zij delen de line-up met o.a. The Killers, Florence + The Machine, Bonobo, Dropkick Murphys en Foals.

Tickets

Tickets voor Pukkelpop 2023 zijn te koop via tickets.pukkelpop.be. Voor een dagticket tel je 119 euro neer, voor vier dagen festival 265 euro.