SPOT ON. DVKES: «De mannen zorgen voor de stoere rock en de dames voor het zachte evenwicht»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent van eigen bodem een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig artiesten in de schijnwerpers die verborgen zitten in het rijke Belgische muzieklandschap, onder de radar van het massapubliek. Vandaag is het woord aan de indieband DVKES, die met 'Echoplasm' net een nieuw album uit hebben.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Quentin Soenens
Leestijd 2 min.

Wie zijn DVKES?

DVKES: «DVKES is een alternatieve indierockband uit Gent en Antwerpen. Bij DVKES staan de songs centraal, maar we zijn niet vies van uitgesponnen instrumentale outro’s. Op de nieuwe plaat hebben we versterking gekregen van een geweldig achtergrondkoor: Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Naomi Sijmons (Reena Riot) en Ciska Vanhoyland (Mono-phone).»

Beschrijf de origin story van jullie muzikale project.

«We hebben elkaar leren kennen op PXL-music. Het klikte meteen. Niet veel later volgde een EP, een debuutplaat en veel shows. Maar niet alles ging over rozen. Een bandlid had het helaas te druk, in zijn plaats staan nu drie fantastische zangeressen. Onze drummer heeft tijdens de opnames van de nieuwe plaat kanker overwonnen, dat kan wel tellen qua obstakel.»

Waarmee onderscheiden jullie zich van de grijze massa?

«De huidige samenstelling van de band! Ik heb nog niet vaak een driekoppige rockband gezien met drie achtergrondzangeressen. De mannen zorgen voor de stoere rock en de dames voor het zachte ‘poppy’ evenwicht. Yin en yang dus!»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden jullie muziek weleens kunnen smaken?

«Talking Heads, Devo, Goat, Tame Impala en Serge Gainsbourg.»

Wat is jullie grootste muzikale ambitie?

«Afsluiten op het hoofdpodium van Rock Werchter! Maar dan elke avond van het weekend.» (lacht)

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Onze booker Herman Hulsens (Peter Verstraelen). De producer van onze laatste plaat (Micha Volders). En alle dames die de backing vocals verzorgd hebben op onze plaat: Lara Chedraoui, Naomi Sijmons, Ciska Vanhoyland, Tessa Vanhees en Nina Peeters. Ook Nathalie Wijnen voor het fantastische artwork en de coole animatievideo’s op sociale media. En natuurlijk ook onze fans.»

DVKES treden op 1 en 2 december samen met Ramkot op in een uitverkochte Vooruit in Gent.