SPOT ON. Fiona Brown: «Mijn muziek is raar, maar daardoor ook interessant»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig beginnende artiesten in de schijnwerpers. Vandaag is het woord aan Fiona Brown. De Antwerpse met Schotse roots lanceerde eind mei haar debuutalbum ‘Mundane’.

door
Quentin Soenens
Leestijd 2 min.

Wie is Fiona Brown?

Fiona Brown: «Toen ik negentien was, ontdekte ik dat ik voor de rest van mijn leven muziek wilde maken. Ik ben toen keihard beginnen te studeren en als zangeres tijdens mijn opleiding aan het conservatorium eigen muziek beginnen te schrijven. Nu breng ik 'Mundane' uit, een album met songs over de extreme realiteiten van het leven.»

Beschrijf de origin story van je muzikale project.

«Hoewel ik in mijn tijd aan het conservatorium veel songs heb geschreven, vond ik die zelf nooit zo mooi. Pas toen ik begon te experimenteren met productie, ontdekte ik de richting die ik uit wilde met mijn muziek. De songs die ik nu schrijf, zijn het resultaat van een dialoog tussen de sounds die ik gebruik en mezelf.»

Waarmee onderscheid je je van de grijze massa?

«Mijn muziek is soms weird, maar daardoor ook interessant. Het blijven wel echt songs met herkenbare verhalen en melodieën.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden je muziek weleens kunnen smaken?

«St. Vincent, Björk en Hildur Gudnadóttir.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zou jij aanvragen bij jouw aankomst daarboven?

«‘Ghosteen’ van Nick Cave & The Bad Seeds.»

Wat is je grootste muzikale ambitie?

«Een wereldtournee en een megastudio om iedere dag in te kunnen werken. Liefst met uitzicht op bos of bergen en veel licht.»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Staf Verbeeck, Neil Fraser, Tom Barbier, Simon Casier, Steven Van Gelder en Stuart Staples.»