SPOT ON. Frantzis: «Spelen voor een pittig grote zaal vol enthousiaste fans is de droom»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent van eigen bodem een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig artiesten in de schijnwerpers die verborgen zitten in het rijke Belgische muzieklandschap, onder de radar van het massapubliek. Vandaag is het woord aan de 32-jarige singer-songwriter Frantzis.

door
Quentin Soenens
Leestijd 2 min.

Wie is Frantzis?

Frantzis is het muzikale project van songwriter en producer Tom Frantzis. Zijn songs bevatten een frisse sound, krachtige vocals, percussieve drums en worden beïnvloed door Scandinavische hyperpop. Frantzis werd bij het grote publiek bekend als deelnemer van de preselecties voor het Eurovisiesongfestival 2016. In het programma ‘Eurosong’ bracht hij het nummer ‘I'm Not Lost’. In 2019 schopte hij het tot de finale van de Maanrock Rally, het jaar nadien werd hij halvefinalist van Humo’s Rock Rally.

Beschrijf de origin story van je muzikale project.

Tom Frantzis: «In 2015 mocht ik vaak langskomen bij verschillende radiozenders om covers te spelen. Zo ben ik gerekruteerd om mee te doen met ‘Eurosong’. Na drie platencontracten bij grote labels, breng ik nu onafhankelijk muziek uit.»

Hoe onderscheid je je van de grijze massa?

«Frisse, internationaal klinkende popmuziek die voornamelijk zelf geschreven, zelf opgenomen en gemixt wordt.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden je muziek weleens kunnen smaken?

«OneRepublic, Sigrid, Tove Lo, Lauv.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zou jij aanvragen bij jouw aankomst daarboven?

«‘Superstition’ van Stevie Wonder.»

Welke eigen song zou je bestempelen als je ‘signature song’?

«‘Overfeeling’: een frisse, dansbare meezinger over de emoties die gepaard gaan met het ontmoeten van iemand nieuw; de positieve leuke spanning maar ook de onzekerheid en overthinking.»

Wat is je grootste muzikale ambitie?

«Spelen voor een pittig grote zaal vol enthousiaste fans die mijn lyrics luidkeels meezingen.»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Mijn bandleden waaronder Alexis Guiette, Lukas Sabbe, Sam Enthoven en Joppe Vanwetswinkel, mijn manager Philippe Coppens en mijn fantastische familie en vriendin Saffira.»

De nieuwe single ‘Overfeeling’ van Frantzis is nu uit.