SPOT ON. Ivori Moss: «De Lotto Arena mag ons altijd bellen!»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent van eigen bodem een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig artiesten in de schijnwerpers die verborgen zitten in het rijke Belgische muzieklandschap, onder de radar van het massapubliek. Vandaag is het woord aan Ivori Moss, het muzikaal project van Aline Goffin.

door
Quentin Soenens
Leestijd 3 min.

Wie is Ivori Moss?

De prille dertiger Aline Goffin is een Vlaamse theateractrice die regelmatig gevraagd wordt om Disneyfilms in te zingen. Zo was ze de Vlaamse stem van onder andere Anna in ‘Frozen’. Nu heeft ze haar eigen elektropopproject, samen met haar neven Sander en Jasper Bullynck (gitarist van Oscar and the Wolf).

Aline Goffin: «Met Ivori Moss maken we verfijnde elektronische pop voor een breed publiek. Dankzij onze diverse achtergronden zijn we soms wat alternatiever, dan weer poppy, of donker en dansbaar, maar altijd eigen.»

Beschrijf de origin story van jullie muzikale project.

Goffin: «Jasper & Sander Bullynck zijn mijn neven die in hun jonge jaren vooral in punk- en hardcorebandjes speelden. Jasper als gitarist, Sander als drummer. De eerste band waar ze samen in speelden was Superlijm. Sander verdiepte zich tegelijk ook in house en elektro, terwijl Jasper later gitarist werd bij Oscar and the Wolf. Ik legde een heel ander muzikaal parcours af (van de stem van prinses Anna in ‘Frozen’ tot chanson-, folk- of zelfs licht klassieke projecten). Hoewel we als kind vaak samen speelden verloren we elkaar tijdens onze tienerjaren uit het oog. Na het overlijden van hun vader vonden we elkaar terug en verenigden we onze krachten in een gezamenlijk muzikaal project.»

Hoe onderscheiden jullie zich van de grijze massa?

Goffin: «We zoeken naar een evenwicht tussen catchy melodieën en meer alternatieve genres, vanuit Jaspers liefde voor grootse sferen (hij is een M83-fan), Sanders kennis van synths, beats en donkerdere elektronische muziek en mijn vocals geïnspireerd op nineties r&b. Ik ben namelijk opgegroeid met Destiny's Child. Die combinatie resulteert volgens ons in een eigen geluid dat moeilijk te vergelijken is met andere Belgische bands.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden jullie muziek weleens kunnen smaken?

Goffin: «NAO, Eefje De Visser, Solange, The Weeknd, Jamie Woon.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zou jij aanvragen bij jouw aankomst daarboven?

Goffin: «‘Malibu’ van Anderson Paak, om gewoon met een big smile op ons gezicht aan het leven na de dood te kunnen beginnen.»

Wat is je grootste muzikale ambitie?

Goffin: «De Lotto Arena mag ons altijd bellen!»

Deze peeps verdienen een shout-out:

Goffin: «Jan Vanneste om in ons te geloven en ons aan boord te nemen bij N.E.W.S., onze partners voor hun steun, Michael-John om onze beats live een meerwaarde te willen geven, Pieterjan Coppejans voor het enthousiasme en het schaafwerk in de studio, Tom Glorieus van FKP Scorpio om ons live-verhaal mee uit de grond te stampen, Dennis en Tom van SSNN en Erine voor het artwork.»

De debuut-EP van Ivori Moss, ‘Deep Dive’, verscheen vorige maand bij N.E.W.S..