SPOT ON. Sevens: «Ik heb al vaak gehoord dat ik een unieke stem heb»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent van eigen bodem een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig artiesten in de schijnwerpers die verborgen zitten in het rijke Belgische muzieklandschap, onder de radar van het massapubliek. Vandaag is het woord aan Thibault Sevens. De jonge Limburgse songwriter loste vorige maand zijn debuut ‘Poetry in Motion’.

door
Quentin Soenens
Leestijd 2 min.

Wie is Sevens?

De 21-jarige Limburgse singer-songwriter Thibaut Sevens was vorig jaar finalist van de UrbaNice Battle of Talents op MNM. Hij begon op z’n negende met muziek, zit in een koor en speelt orgel. Sevens gooide al hoge ogen met zijn single ‘Paris’ en loste vorige maand zijn autobiografische debuut-EP. Daarop vertelt hij het verhaal van zijn moeilijke jeugd op een eerlijke, ontwapenende en poëtische manier. De EP klinkt veelzijdig en internationaal, met een blend van alternatieve R&B, indie, soul en hiphop.

Beschrijf de origin story van je muzikale project.

Sevens: «Voor ik ooit een gitaar had vastgenomen, was er eerst een basketbal. Van mijn 8 jaar tot mijn 18 heb ik op hoog niveau gespeeld. Jammer genoeg is mijn laatste seizoen abrupt geëindigd door een lelijke blessure. Basketbal was naast mijn passie ook mijn uitlaatklep. Toen die wegviel raakte ik enorm gefrustreerd. Ik besloot de frustratie om te zetten in het schrijven van songteksten. Zo begon het verhaal van ‘Sevens’. Als persoon kom ik eerder extravert over, maar als je me goed kent weet je dat ik ook een introverte kant heb. Ik ben iemand die alles op zichzelf verwerkt en daardoor is het soms moeilijk om open te zijn tegenover mijn naasten. En dus besloot ik om mezelf bloot te geven in mijn songteksten.»

Waarmee onderscheid je je van de grijze massa?

«Ik heb al vaak gehoord dat ik een unieke stem heb; eentje die je er zo uit kunt plukken. Dat komt waarschijnlijk omdat ik een vrij lage, soulvolle stem heb, en dat hoor je niet elke dag op de radio. Bovendien houd ik niet vast aan één genre. Ik heb mijn eigen stijl, die beïnvloed is door meerdere genres.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden je muziek weleens kunnen smaken?

«Frank Ocean, Daniel Caesar, James Blake.»

Wat is je grootste muzikale ambitie?

«Een wereldtournee doen samen met mijn liveband.»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Marie Bruins, Gabriël Bruins, Lucas Heirbaut, David Poltrock, Chuki Beats & Pretty Boy Dro.»