WHUT. Foo Fighters verrassen vriend en vijand met disco-album onder pseudoniem

De Amerikaanse rockband Foo Fighters slaat (tijdelijk) nieuwe wegen in: voor hun volgende album presenteren Dave Grohl en co. zich als een tributeband van de iconische discopopgroep Bee Gees.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Foo Fighters brengen onder het pseudoniem Dee Gees – een knipoog naar de initialen van frontman Dave Grohl – een langspeler uit met vier covers van Bee Gees. Laatstgenoemde maakte als popgroep furore in de late jaren 60, begin jaren 70. Daarna groeiden Bee Gees uit tot één van de grootste namen in de discomuziek. Ze kregen dan ook de bijnaam ‘Kings of Disco’ opgeplakt.

Foo Fighters zullen de Bee Gees-discoklassiekers uit de seventies ‘Night Fever’, ‘Tragedy’, ‘You Should Be Dancing’ en ‘More Than a Woman’ onder handen nemen. Die zullen op 17 juli, US Record Store Day, op vinyl verschijnen.

‘Hail Satin’

De A-kant van de vinylplaat sluit af met een versie van ‘Shadow Dancing’, de solohit van Bee Gee Andy Gibb. Die song stond zeven weken lang aan de top van de Amerikaanse hitlijsten in 1978. Op de andere kant zullen vijf live-versies van nummers vanop hun jongste album ‘Medicine at Midnight’ prijken.

De groep kondigde de plaat, ‘Hail Satin’ getiteld, aan met een twitterclipje waarin Grohl zijn beste falsetstem te berde brengt.