Zangeres Sarah Pepels verlaat Portland: «Ik probeerde grenzen te stellen, volgens mij tevergeefs»

Zangeres Sarah Pepels verlaat haar band Portland. Dat liet ze donderdagavond weten via Instagram. Ze vertelt dat ze dacht dat ze de situatie tussen haar en bandlid Jente Pironet kon redden, maar dat het “hopeloos” bleek. Portland liet weten dat de geplande shows wel doorgaan.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Pepels besloot zelf om uit de band te stappen, maar dat doet ze niet zonder een laatste boodschap naar de wereld: «Het was een moeilijke beslissing en ik zal de band, de crew, de fans en de muziek missen, maar ik zal jullie niet met lege handen achterlaten. Geniet alstublieft van wat we al die jaren hebben gemaakt, geniet van 'Liefde Voor Muziek' en 'Departures', het tweede album.»

Portland gaat verder

Portland blijft bestaan, verzekert Jente Pironet. Hij spreekt over een dynamiek tussen hem en Pepels die ze «niet meer ten goede konden keren».

De band schreef tot slot enkel lovende woorden over de zangeres: «Sarah, bedankt voor zoveel jaren passie, samenwerking en inzet. Het was onvergetelijk. Oneindig veel respect en liefde.»

Portland laat weten dat de geplande shows doorgaan uit liefde voor de muziek en voor de fans. Ze beloven dat het ook zonder haar magisch zal zijn.