Aanhouding van acteur R.D.B.(34) in zaak-Pichal verlengd

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding van acteur R.D.B. (34) met een maand verlengd. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen. Hij werd als eerste aangehouden in het zedenonderzoek dat later ook radiopresentator Sven Pichal (44) en nog drie andere mannen in beeld bracht. Zijn advocate Issabel De Fré wilde na afloop geen commentaar geven.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Begin augustus werd bij politiezone Antwerpen aangifte gedaan over het delen van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen. Er volgde een gerechtelijk onderzoek en op 14 augustus werd R.D.B. aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik.

Zijn advocate Issabel De Fré verklaarde eind augustus in een persmededeling dat haar cliënt zich bewust is van het feit dat hij met «ernstige problematieken» kampt, waarvoor naar gepaste hulp wordt gezocht. Ze gaf ook mee dat hij zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleent.

Later werden nog vier mannen opgepakt. Twee van hen - Sven Pichal en B.D. (35) - werden eveneens aangehouden voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. De twee anderen worden enkel verdacht van bezit en werden vrijgelaten (onder voorwaarden).

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen besliste dinsdag dat B.D. in de cel moet blijven. Over de voorhechtenis van Sven Pichal wordt op 19 september beslist door de KI.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be