Klacht tegen Conner Rousseau bij Antwerps parket

Het parket van Antwerpen heeft donderdagochtend een klacht ontvangen over Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Volgens Gazet van Antwerpen gaat het om een melding van «ernstige zedenfeiten» in de nasleep van een amoureuze relatie, maar het parket gaat voorlopig niet in op de inhoud.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 2 min.

Het parket bevestigt enkel dat het een klacht heeft ontvangen. «Inhoudelijk zal dat nog gelezen en geanalyseerd moeten worden», klinkt het.

De partij Vooruit en voorzitter Conner Rousseau onderzoeken of ze juridische stappen kunnen zetten naar aanleiding van de meldingen die tegen Rousseau werden ingediend. Volgens hem gaat het om een «haat- en roddelcampagne» die bewust wordt opgezet om zijn reputatie te schaden. Rousseau wil nu nagaan of de verantwoordelijken via juridische weg tot de orde kunnen worden geroepen. «Bepaalde figuren binnen de politiek en de media proberen de reputatie van Rousseau te beschadigen met roddels, geruchten en leugens. Ze zetten mensen bewust aan om het gerecht te betrekken om hun laster meer gewicht te geven», luidt het aan de Keizerslaan. «De ongeziene klopjacht heeft slechts één doel: Conner en Vooruit kapot maken. Dat is blijkbaar je lot als je in dit land te populair wordt en de stilstand in de politiek wil doorbreken.»

Rousseau en Vooruit «betreuren» de heksenjacht «en de rol die sommige journalisten en media hierin spelen.» Ze bekijken of er juridische stappen gezet kunnen worden om de verantwoordelijken tot de orde te roepen.

Opsporingsonderzoek

Het gaat om de tweede melding in enkele weken tijd bij het parket van Antwerpen over Rousseau. Ook over de inhoud van de eerste wordt voorlopig niet gecommuniceerd. Het parket heeft daarover wel al een opsporingsonderzoek opgestart, om na te gaan of er sprake zou kunnen zijn van strafbare feiten. Een opsporingsonderzoek is een vooronderzoek door het parket zelf, zonder dat er al een onderzoeksrechter aan te pas komt. Een gerechtelijk onderzoek komt er pas in een eventuele volgende fase.

Geseponeerd

Ook in West-Vlaanderen werd een melding gedaan over Rousseau, maar die is intussen al door het parket geseponeerd. Het ging daar over vermeend grensoverschrijdend gedrag.

Wat je echt wilt weten op Metrotime.be