Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

"We staan de familie consulair bij in deze moeilijke tijd», meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken donderdag.

Eind vorig jaar meldde de politie van Rio de Janeiro te onderzoeken of er een verband was tussen Bloms verdwijning en een drugsbende uit de beruchte krottenwijken in het noorden van de stad, bekend als het Complexo da Pedreira. Daar is nog niets van bekend.

De van oorsprong Amsterdamse Blom, die al veertien jaar in Brazilië was, woonde aanvankelijk in São Paulo, waar ze een dochter heeft die bij de vader woont. In 2017 werd ze in die stad tot een celstraf van twee jaar en acht maanden veroordeeld wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in 2011. Blom reed onder invloed een motorrijder dood. Tijdens het proces verhuisde ze naar Rio. Ze had haar celstraf nog niet uitgezeten.