Meer reislust bij Belgen tijdens herfstvakantie: dit zijn de populairste bestemmingen

De komende herfstvakantie trekken weer heel wat landgenoten erop uit naar het buitenland. TUI noteert 15% meer boekingen bij Vlamingen dan vorig jaar, bij Franstalige Belgen die twee weken vakantie hebben zelfs 40% meer. Bij Sunweb werden 30% meer boekingen gedaan en bij Eliza was here zelfs de helft meer dan vorig jaar. Vooral de (ei)landen in en rond de Middellandse Zee zijn populaire vakantiebestemmingen dit najaar.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De reislust van de Belg is dit jaar weer op kruissnelheid, ook nu de donkere maanden voor de deur staan en de nood aan zon groot zal zijn. Voor de herfstvakantie, traditioneel de eerste vakantieperiode van het winterseizoen, noteert TUI, de grootste reisorganisatie van het land, dit jaar 15% meer boekingen onder de Vlamingen dan vorig jaar. De Franstalige gemeenschap heeft nu voor de tweede keer een weekje extra herfstvakantie en vooral de eerste, iets goedkopere week wordt door hen als vertrekperiode gekozen. Daardoor stijgt het aantal boekingen van Franstalige Belgen zelfs met 40%.

Spanje blijft onder de vliegvakanties veruit de topbestemming met 50% van het aantal Vlaamse reizigers. Spanje, Egypte, Turkije, Tunesië en Marokko zijn de top vijf bestemmingen voor vliegvakanties bij TUI. De Caraïbische bestemmingen zijn een minder voor de hand liggende keuze voor deze vakantieperiode van slechts een week. De Kaapverdische eilanden, Gambia en Senegal, ‘couleur locale’ op slechts zes uur vliegen en binnen een gelijkaardige tijdzone, winnen wel aan populariteit.

Hoger reisbudget

Ook Sunweb Group, de digitale vakantie-expert die actief is met de merken Sunweb en Eliza was here, ziet dat het aantal boekingen naar het zonnige buitenland in de herfstvakantie is toegenomen. Ook bij hen zijn bestemmingen rond de Middellandse Zee geliefd, zoals Kreta, Gran Canaria en de Turkse Rivièra. Bij Sunweb zijn er 30% meer boekingen dan vorig jaar voor de herfstvakantie, bij Eliza was here zelfs 50% meer.

Ook het reisbudget is gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij TUI geeft de reiziger gemiddeld 1.406 euro per persoon uit tegen 1.332 euro vorig jaar, bij Sunweb is dat 1.074 euro tegenover 990 euro.

Sunweb Group merkt nu ook al een forse groei in hun boekingen voor de wintervakanties, zowel voor ski- als zonvakanties.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be