Noodweer in Slovenië eiste al zes doden, ravage is niet te overzien (video)

In Slovenië heeft het noodweer nog twee extra dodelijke slachtoffers geëist, wat de totale dodentol op zes brengt. Maar er is ook goed nieuws: het waterpeil van de rivier de Mur, op de grens met Oostenrijk, is sinds zondagavond aan het dalen. Het gevaar voor aardverschuivingen blijft, vanwege de natte grond.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Sinds vrijdag zorgt de zware regenval in het land voor overstromingen en aardverschuivingen. Dorpen werden geëvacueerd, wegen en spoorwegen stonden blank en er brak een dam. Premier Robert Golob schat de totale schade op meer dan 500 miljoen euro. In tweederde van het land werd energie- en wegeninfrastructuur getroffen en raakten honderden woningen beschadigd. Volgens de premier gaat het om «de ergste natuurramp» sinds het land in 1991 een onafhankelijke staat werd.

Graafmachines en noodbruggen

Om de ravage in Slovenië op te ruimen heeft het land bij de Europese Unie gevraagd om tientallen graafmachines en noodbruggen. Ook bij de NAVO vroeg het land om extra bruggen, vijf militaire helikopters en tweehonderd militairen voor reddingsoperaties en hulpverlening.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be