Noord-Korea wil leger verder klaarstomen voor mogelijke oorlog

Noord-Korea wil zijn strijdkrachten verder in staat van paraatheid brengen met het oog op een oorlog op het Koreaanse schiereiland. Dat is beslist tijdens de centrale militaire commissie van de Arbeiderspartij tijdens een lange vergadering in Pyongyang. Zo zijn belangrijke militaire richtlijnen aangenomen over de inzet van eenheden en over de planning voor nieuwe militaire oefeningen, schrijven staatsmedia.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft volgens de staatsmedia de situatie op het schiereiland geanalyseerd en besliste om «de oorlogsvoorbereidingen van het Volksleger op een offensieve manier op te voeren». Het doel is om alle soorten aanvallen van de vijand te neutraliseren mocht er oorlog uitbreken.

Pyongyang beschuldigt «vijandige krachten» ervan op een militaire confrontatie met Noord-Korea uit te zijn. Het gaat dan in de eerste plaats om de VS en Zuid-Korea.

Tests met raketten

De spanningen tussen Noord-Korea en de VS en Zuid-Korea zijn de jongste tijd nog verder toegenomen. Noord-Korea heeft dit jaar al verschillende tests uitgevoerd met raketten die kunnen dienen als kernwapen. De VS en Zuid-Korea zijn in april overeengekomen om hun militaire samenwerking te versterken en onder andere hun gezamenlijke militaire oefeningen uit te breiden.

Tijdens de bijeenkomst in Pyongyang heeft Kim Jong-un ook de chef van de generale staf Pak Su Il ontslagen en hem vervangen door Ri Yong Gil. Er werden ook voorbereidingen besproken voor een nieuwe militaire parade ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Volksrepubliek op 9 september.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be