Onbekende man dringt Tiens wzc binnen en verwondt twee bewoners, één in levensgevaar

In woonzorgcentrum Huize Nazareth in de Tiense deelgemeente Goetsenhoven zijn vrijdagochtend twee bewoners gewond geraakt nadat een onbekende man het centrum was binnengedrongen. Dat wordt bevestigd door burgemeester van Tienen Katrien Partyka en het parket. Politie en parket zijn ter plaatse, de twee bewoners werden naar het ziekenhuis overgebracht.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Het parket meldt vrijdagmiddag dat de verdachte, een 37-jarige man, gearresteerd werd. Hoe hij het woonzorgcentrum vrijdagochtend binnengeraakte, is nog niet duidelijk. De slachtoffers zijn een 94-jarige man en een 89-jarige vrouw. De man geraakte ernstig gekwetst en verkeert in levensgevaar. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor feiten van poging doodslag.

In opdracht van de onderzoeksrechter werd het gerechtelijk labo ter plaatse gestuurd voor sporenonderzoek, net als een wetsgeneesheer voor een onderzoek van de verwondingen van de slachtoffers en voor de medische toestand van de verdachte. De verdachte zal zo mogelijk op later tijdstip verhoord worden.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be