Sinéad O’Connors laatste tweet toont wanhoop na verlies van haar zoon: «Hij was de liefde van mijn leven»

De Ierse zangeres Sinéad O’Connor kampte haar hele leven met mentale problemen. Het laatste jaar voor haar dood moest ze afscheid nemen van haar 17-jarige zoon Shane. In haar laatste post op sociale media werd glashelder hoe diep dat afscheid haar raakte: «Hij was de enige die ooit onvoorwaardelijk van mij hield», schreef ze toen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Sinead O’Connor vocht haar hele teven tegen haar demonen. Ze leed onder meer aan een bipolaire stoornis, en had een moeilijke jeugd. Ze kreeg vier kinderen, maar vorig jaar stapte haar zoon Shane uit het leven. Na zijn dood werd de zangeres opgenomen in het ziekenhuis vanwege mentale problemen.

Laatste tweets

In een tweet op 17 juli, die intussen verwijderd is, beschreef O’Connor hoe zwaar het rouwproces was. «Sinds zijn dood leef ik als een ondood nachtwezen. Hij was de liefde van mijn leven, de lamp van mijn ziel. We waren één ziel, gedeeld met twee personen. Hij was de enige persoon die ooit onvoorwaardelijk van mij hield. Ik ben helemaal verloren zonder hem.»

Enkele dagen voordien, op 8 juli, deelde ze een video van haar appartement om te tonen hoe het verlies haar dagelijkse leven tekent. «Ik zie er niet uit. Ik wilde deze video eigenlijk niet maken. Maar als je kind overlijdt... Dat is niet goed voor je lijf, of je ziel.»

Controverse

Woensdagavond raakte bekend dat Sinéad O’Connor overleed op 56-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is niet bekend. Ze brak wereldwijd door met haar hit ‘Nothing Compares 2 U’ en bracht tien studioalbums uit, waaronder ‘Lion and the Cobra’. Ze werd berucht vanwege haar activisme. Zo scheurde ze een foto van de paus op Amerikaanse televisie in 1992, als protest tegen het misbruik in de kerk – toen nog een weinig besproken en controversieel onderwerp. In 2018 bekeerde ze zich tot de islam.

O’Connor werkte aan een nieuw album en hoopte om in 2024 en 2025 opnieuw te touren.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be